Cyfer : Color : Cuprins

Vreme De-o Poveste – Oceanul e periculos

Povestea de azi s-a întâmplat chiar azi și mi-a arătat încă o dată nepermanența lucrurilor, cât de ușor se poate schimba o situație de la un moment la altul. Într-o zi care nu anunța nimic, am fost bine tăvălit de ocean, gata să fiu luat cu totul. Din fericire am scăpat cu urmări minime, să pot povesti cum a fost.
Atenție mare la ocean, pare frumos și idilic, dar este de fapt diavolul, așa cum mi-a spus un pescar local.

spumamarri2 răspunsuri la “Vreme De-o Poveste – Oceanul e periculos”

 1. Stefi spune:

  Salut Calin! Am o poveste asemanatoare. Am fost alaturi de iubitul meu in Thailanda. A doua zi el inota, iar eu leneveam linistita la mal, erau si ceva valuri. Il vad ca-mi face cu mana, nu ma prind ii fac si eu, vad ca-mi tot face si imi dau seama ca nu poate iesi.Intre timp lumea din jur s-a alarmat si am facut semne disperate catre salvamar care l-a scos in timp util, nu inainte ca un rus sa se avante dupa el sa-l ajute. a fost teafar din fericire, era doar epuizat de la incercarea de a se mentine la suprafata.
  Insa lucrurile din perspectiva mea de la tarm se vedeau diferit. Mi-am dat seama ca e prins de un curent si nu poate iesi insa nu mi-am dat seama cat de dificil ii e sa se mentina la suprafata pana vin ajutoarele, ca valurile care de la tarm pareau o nimica toata, il inecau. Nu am fost destul de constienta de pericolul in care se afla si am reactionat lent, n-am cautat alte solutii, doar am asteptat sosirea salvamarului.
  Amandoi inotam si iubim apa, nu ne avantam in situatii periculoase, insa curentii oceanului sunt inselatori.
  Ulterior am aflat ca pentru a scapa din acei curenti trebuia sa incerce sa inoate paralel cu plaja si nu spre tarm.
  Sper ca aceasta poveste sa nu sperie, ci din contra sa ii faca pe cei care citesc mai constienti si mai atenti la semnalele oceanului. Un val, un curent in ocean nu e egal cu un val,un curent in mare.
  Recuperare rapida!

  • Calin Cyfer spune:

   Periculos întradevăr. Eu nu aveam nici cui să fac cu mâna pe plajă. Nu cred că m-ar fi zărit nimeni în timp util, iar chiar dacă m-ar fi văzut, ar fi trebuit să fie un înotător bun să mă scoată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Abonează-te: rss | email | twitter | facebook | +