Cyfer : Color : Cuprins

Scurtă incursiune în epoca de aur

Am citit de curând scrisorile pe care le scriam pentru părinți în 1986. Pe lângă faptul că am râs copios, mi s-au părut interesante, ca o mică fereastră spre trecut. Am lăsat greșelile elevului de clasa a IV-a. Pe vremea aia, cântai osanale partidului, te bucurai de fotbal (chiar dacă erai dinamovist și Steaua lua Cupa Campionilor), iar dacă aveai noroc ca ai tăi să lucreze în străinătate, aveai parte de câteva chestii fantastice, cum ar fi niște veluri, un vizor de scafandru, bomboane, altfel greu de găsit în comerțul autohton.

Dragii mei părinți,

Am început trimestrul trei cu note bune și foarte bune, am luat patru de 9 și un 8. Ieri a fost 8 Mai 65 de ani de la crearea Partidului Comunist Român. Am închinat la școală în cinstea acestui eveniment un montaj de cîntece și poezii.

O veste plăcută este că alaltăieri a fost finala cupei campionilor europei la fotbal. S-a disputat între echipele Steaua București și F.C. Barselona. După terminarea celor 90 de minute regulamentare de joc, și după prelungirile de 30 de minute s-au dat loviturile de la 11 metri. Prima dată a dat Majaru (Steaua) și a ratat. A doua oară a dat Marcos (Barcelona) a ratat și el. A treia oară a dat Boloni (steaua) a ratat. A patra oară ”Bichi” Alonso (Barselona) a ratat. Lăcătuș (steaua) gol. Balint (steaua) gol. 2-0. Steaua a luat prețioasa cupă  a campionilor europeni. Acum vreau să știu dacă sunteți de acord să-mi ia tataia bicicletă (semi cursieră).

Mea plăcut ce me-ați trimis în ultimul pachet. Velurii îmi vin bine, numai că trebuie puțin scurtați. A fost o surpriză care me-a plăcut foarte mult vizorul și tubul de apă. Aici la Brașov este cald. Acum a venit un nor de radiație din Rusia. Copii până la 18 ani  au primit câte 5 pastile fiecare pentru a nu se infecta. Și eu am primit asemenea pastile de la școală. Trebuie să le bagi sub limbă și să le sugi. Sunt chiar foarte dulci.

Vreau ca această scrisoare să vă găsească fericiți.

Călin

scrisoare1Abonează-te: rss | email | twitter | facebook | +