Cyfer : Color : Cuprins

Am fugit de acasă

În clasa a 12-a, deci în urmă cu 22 de ani, fugeam de acasă. Era noiembrie, o vreme oribilă, un început de iarnă. Mama a găsit scrisoarea pe care am lăsat-o atunci când am plecat:

„E greu să scriu, să vă explic ce s-a întâmplat. Pur și simplu mi-am făcut bagajul și am plecat. Am fugit de acasă ca să spun mai popular.

Îmi închipui că trebuie să fiți șocați deoarece e prima dată când fac acest lucru și pentru că, probabil pentru voi nu am motive. Eu vorbesc (scriu) atît de lejer pentru că plănuiesc această plecare de 3 săptămîni.

Motivele pentru care am plecat sînt în strânsă legătură cu întrebarea pe care probabil v-o veți pune după șoc. „Ce-o să facă?”.

Eu vreau să-mi cîștig existența din muzică și de la un timp mi-am dat seama că e foarte greu să faci și școală și muzică, mai ales cînd părinții îți trântesc tot timpul aceeași propoziție: „Nu mai zdrăngăni”.

Deci m-am hotărît să mă las de școală… Bineînțeles că în această situație nu puteam rămîne acasă. Nu-i așa?

Deci, asta e. Mai amănunțit nu vă pot spune. Vă rog să nu mă căutați la școală sau în oraș, pentru că atunci cînd veți citi această scrisoare eu voi fi departe de Brașov. De fapt, vă rog să nu mă căutați deloc (am 18 ani, nu?).

E un joc. Tot trebuia să plec odată și-odată. Doar nu puteam să stau toată viața aici.

Călin”

Disensiunile între ceea ce-mi doream eu să devin și ceea ce dorea societatea să devin erau din ce în ce mai evidente, iar familia și școala exercitau o presiune insuportabilă asupra mea. Eram în pragul facultății, deci deja trebuia să aleg o meserie, o specializare, să decid ce rotiță din societate aleg să fiu, iar eu n-aveam nicio idee. Am ales să fug de acasă, dar asta n-a rezolvat nimic. M-am întors repede.

Mâine plec în Mauritius, din aceeași casă. De data asta ai mei mă conduc la aeroport, deci plecarea nu mai e atât de clandestină. Încă nu mi-am găsit un loc în societate, dar nici nu-mi doresc asta. 🙂

homeless-teenager

 Abonează-te: rss | email | twitter | facebook | +