Cyfer : Color : Cuprins

Semnificația gestului Elenei Udrea

Scopul clasei conducătoare este acela de a taxa populația. Pentru a fi taxată, populația trebuie stimulată și apoi controlată. Odată ce conducerea a pus la punct un sistem eficient de gestionare a resurselor umane și materiale, interesul este îndreptat către extindere teritorială, creștere a populației, sau ambele, în funcție de oportunități. Cu cât sistemul de taxare este mai vast și mai complex, cu atât cresc intermediarii, funcționari care mijlocesc transferul bunurilor de la populație către conducere, cu atât mai mult crește riscul de corupție.

Îmi pare rău dacă rănesc puternicele sentimente naționale ale unora prin următoarea afirmație. România nu există. N-a existat niciodată. E doar o unitate administrativă, controlată, gestionată și „mulsă” din exterior. Conducerea locală, începând cu vremea romanilor și continuând cu cea a voievozilor, a fanarioților, a comuniștilor sau a post-revoluționarilor, nu a fost altceva decât o entitate administrativă de control a populației locale. Această entitate a fost mereu subordonată unor forțe externe, însă prin acte de corupție, a încercat aproape de fiecare dată să câștige de pe urma poziției privilegiate în care s-a găsit.

Domnitorii plăteau mai puțin tribut turcilor, sau chiar se răzvrăteau împotriva lor aliindu-se cu dușmanii lor, fanarioții erau niște corupți notorii, Ceaușescu juca rolul de maverick în interiorul blocului Sovietic. Puterea mare externă poate accepta aceste acte de corupție, din punctul ei de vedere, până la un anumit punct, după care puterea este schimbată prin decapitare, împușcare sau închisoare. Metodele s-au schimbat de-a lungul secolelor, dar principiul e același.

După cele mai noi scandaluri de corupție, cel mai răsunător fiind dosarul Microsoft, bănuiesc că nu se mai îndoiește nimeni de situația în care noi populația ne aflăm. Facem parte dintr-un sistem enorm și foarte complex, al cărui scop este acela de a ne controla și a ne taxa producția. Țara noastră este doar o mică unitate în acest enorm sistem, iar rolul conducerii este de a controla la nivel local procesul de producție. Conducerea acestei unități este în mod istoric coruptă, iar această corupție este taxată periodic de către puterea externă, de obicei prin noua putere locală. Pentru administrația externă, puterea locală este o mafie. Mafia este un sistem paralel cu cel organizat de puterea principală. Un sistem paralel al cărui scop este de a deturna o parte din taxe din cursul principal.

Chiar de curând am avut la noi în țară o schimbare de putere. Una din sarcinile principale ale noii puteri este aceea de a pedepsi vechea putere locală pentru actele de corupție. În acest fel se avertizează subiecții noii puteri că dacă vor comite aceleași acte, vor exista repercusiuni. Gestul Elenei Udrea este îndreptat către foștii colegi de putere locală (sau mafie). Înseamnă „noi împărțim un secret și așa va rămâne”. E un gest de solidaritate cu ai ei, în ideea de a suporta împreună repercusiunile puterii externe și a nu începe să se toarne unul pe altul.

Ce înseamnă pentru noi populația obișnuită aceste mișcări la vârf? Nu înseamnă nimic. Nu ne afectează cu nimic. Nu beneficiem nimic. Așa că, hai să ne întoarcem la produs, am pierdut destul timp scriind și cetind acest articol. 🙂

udrea_50374700zoom_resize4 răspunsuri la “Semnificația gestului Elenei Udrea”

 1. suna a illuminatti.
  efapt asa a fost si asa o sa fie. si fiecare e indreptatit sa aleaga. fara prea multe optiuni sau sigurante unii aleg calea sinuciderii. eu mi am ales drumul si calea.” o sa ard in iad” dar trebuie sa fac ce.am de facut. .
  Calin, daca nu iti este rusine si daca vrei sa ne scrii public asta daca ai idee daca nu aici atunci te rog sa imi scrii la adresa de mail.

  care e calea?
  cum sa devenim iluminati?
  intre ce si ce avem de ales?
  unde ne putem afla macar o farama din intrebarile referitoare la inceritudinea invizibila.?
  iti multumesc mult.
  pace tie.

 2. motanu spune:

  Salut Calin!
  Am citit blogul tau si sunt bucuros ca mai sunt si alti oameni care exploreaza diferite cai de nutritie. Am apreciat explicatiile si linkurile despre post. Vreau sa iti aduc in vedere (daca nu cumva deja ai la cunostinta) painea pustniceasca. E teoretizata de Parintele Ghelasie de la Frasinei in cartea ,,Medicina Isihasta” si se pare ca a fost folosita efectiv de ascetii crestini si de legionarii romani.

 3. Larry spune:

  Bun de tot 🙂 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Abonează-te: rss | email | twitter | facebook | +