Cyfer : Color : Cuprins

Ai un contract clar în scris cu candidatul cu care votezi?

O întrebare simplă și serioasă pentru prietenii mei. Am văzut verva cu care vă susțineți candidatul preferat. Aveți vreunul dintre voi un contract clar în scris cu acel candidat? Sau măcar faceți parte dintr-o organizație care a negociat la sânge, pe puncte clare, o înțelegere cu vreunul dintre candidați? Dacă nu, toată această zbatere e fără sens. E o simplă alegere într-un concurs de popularitate. Candidatul ales va avea titlul de Mr. Romania și mai departe va fi o păpușă în mâna unor grupuri de interese cu niște agende foarte bine definite.

Acest exercițiu de votare este la fel de inutil ca și cel de la parlamentare. Acolo, pe baza votului uninominal avem fiecare (sau nu) reprezentatul său în parlament. Contează? Nu, pentru că în parlament există votul secret, cu bile. Așadar, eu nu știu cum a votat reprezentatul meu în anumite circumstanțe importante, pentru că e secretul lui. Deci nu știu dacă m-a reprezentat sau nu. Deci votul meu pentru el nu are niciun sens.

Dacă tot votați pe cineva în putere asupra voastră, asigurați-vă măcar că acel vot nu este în alb ci în schimbul unor avantaje, că altfel, la televizor, oricine poate vorbi ce dorește. Asta nu înseamnă un angajament.

Dacă mă convingeți că există ceva ce unul dintre cei doi prezidențiabili ar putea mai concret să facă după alegeri pentru mine, că există și garanții pentru asta, promit că mă deplasez 100km până la Nisa și îl votez. Întreb ce poate face pentru mine, pentru că mi s-a spus că dacă nu votez, altul o va face pentru mine. 🙂

ponta-si-iohannisAbonează-te: rss | email | twitter | facebook | +