Cyfer : Color : Cuprins

Stăpâni

„You’re all a bunch of fuckin’ slaves! How much longer are you gonna let them push you around?” Jim Morrison

Sunt în Franța de aproape o lună. Credeam că o să scap cu totul de campania electorală pentru prezidențiale și singurul lucru care-mi va aminti măcar că există, va fi vreo postare răzleață pe Facebook. Din păcate, prea multă lume a fost prinsă în vârtejul evenimentelor și când deschid pagina de Facebook, numai de Iohannis, Ponta, Tăriceanu, Vadim, Udrea și Macovei dau.

Îmi vine greu să înțeleg tevatura asta cu votul pentru președinte, în primul rând pentru că asta s-a mai întâmplat cel puțin de două ori. Păi nu ne-am luptat pe baricade în revoluția portocalie în 2004, să nu iasă Bombonel și să-l punem pe Băsescu? Nu era Năstase ciuca ștourilor pe tot internetul, iar Băsescu marele salvator al democrației și statului de drept, reprezentatul clasei mijlocii? Nu am făcut o mini-revoluție în 1996, când a ieșit Constantinescu, omul de dreapta, în detrimentul neocomunistului Iliescu? Ca să ce? Ca până la urmă atât Băsescu cât și Constantinescu să devină niște personaje ridicole, urâte de toată lumea, terminând în mizerie mandatele?

Acum, iar avem o mare luptă? Să-l punem pe Iohannis în detrimentul lui Ponta? Ca să ce? Iohannis e oare de unul singur? Nu candidează cumva din partea unei formațiuni politice care are strânse legături atât cu PDul, dar și cu PSDul?

Adevărul e că votați pe cineva pentru PUTERE. Votați pentru ca cineva să aibă PUTERE asupra voastră. Un stăpân este tot un stăpân, indiferent de cât de simpatic, corect sau gospodar e. Sistemul trebuie schimbat, nu Ponta cu Iohannis. Cu cât le veți lua mai mult din putere, cu atât veți câștiga mai mult, pentru că hai să recunoaștem. Oamenii de sus au puterea și mijloacele să și-o impună. Am văzut în ultimul timp zeci de inițiative din partea cetățenilor. Ieșiri în stradă, zgomot, scandal, bătăi cu jandarmii. S-a schimbat ceva? Nu.

Dacă chiar credeți că face vreo diferență, nu e mare lucru să vă deplasați câteva sute de metri până la secțiunea de votare din zonă. Pierdeți câteva minute, inutil, dar sunt doar câteva minute. Eu în niciun caz nu mă deplasez 100 km până la Marsilia sau Nisa să-mi aleg stăpân.

moore01Abonează-te: rss | email | twitter | facebook | +