Cyfer : Color : Cuprins

Cabasse, primele impresii

Am făcut o tură prin noua mea locație. Cabasse e un sat medieval tipic din Provence, ascuns între niște dealuri împădurite din valea Issole. Are niște străduțe înguste între zidurile vechi din secolul al XVII-lea.

Oamenii sunt foarte prietenoși și sociabili. Nu e ceva deosebit să te saluți cu toată lumea când treci prin sat. Până acum am reușit un „bonjour” și „salut” destul de autentice, așa că nu par străin când salut. Am primit de la niște prieteni o ladă întreagă de nuci, de la alții o plasă de ardei. Aprozaristul din sat s-a oferit să-mi aducă fructe și legume la prețul de en-gros și să-mi vândă la preț derizoriu orice fructe coapte pe care le are. E incredibil cât de mult succes are Dacia pe aici. Este printre cele mai populare mașini, în special Duster vezi la tot pasul.

2012-02-02-1796

Eu stau într-o casă lângă terenul de fotbal.

2012-02-02-1838

Eu cu lada de nuci

2012-02-02-1825

În centrul satului se află biserica catolică, cu clopotul care bate la fiecare oră fixă, chiar și noaptea.

2012-02-02-1799

Unele case au o parte în orașul aglomerat și cealaltă fațadă orientată spre exterior, cu priveliște către pădurile adiacente.

2012-02-02-1783

Multe case au în grădină copaci de persimmon, iar unii proprietari n-au nimic împotrivă să vii să culegi, dacă dorești.

2012-02-02-1817

În jurul satului sunt câteva parcele de pământ în care locuitorii își cresc legume

2012-02-02-1776

În fiecare marți se face o mică piață în centrul satului. Prețurile sunt cam piperate. Am încercat pentru prima dată persimmon măr, care se mănâncă atunci când e mai tare. E extrem de gustos 🙂

2012-02-02-1807

Avocado e cel mai ieftin, pentru că e în sezon.

2012-02-02-1809

În jurul satului sunt multe trasee prin păduri pe care le voi testa în curând la alergat.

2012-02-02-1815

Alte poze din centrul satului:

2012-02-02-1811 2012-02-02-1814 2012-02-02-1813 2012-02-02-1769

Am făcut deja primele excursii cu bicicleta prin împrejurimile satului. Am să vorbesc despre ele în următorul articol.



Abonează-te: rss | email | twitter | facebook | +