Cyfer : Color : Cuprins

Minimalism material: cum măsor

De câte transporturi cu mașina proprie am nevoie pentru a-mi transporta lucrurile dintr-o parte în alta în cazul unei mutări? Acesta este felul în care măsor gradul meu de minimalism material. În 2006 aveam nevoie de un transport pentru a mă muta în București. În 2010, după perioada de boom economic, ajunsesem la peste 3 transporturi. Anul trecut în 2013, am avut nevoie de două transporturi pentru a-mi duce lucrurile la „bază” în Brașov, înainte de plecarea în Asia. Acum am ajuns din nou la un transport, pentru plecarea în Franța.

Am reușit să scap de multe lucruri pe parcursul unui an, poate nu atâtea câte aș fi vrut, dar e un proces în desfășurare. Încă am lucruri pe care nu le folosesc. Lucruri pe care nu le-am folosit absolut deloc într-un an de zile, cât le-am avut la București, dar totuși, încă nu le pot arunca/dona sau vinde.  Încă am multe lucruri pentru multiplele activități în care sunt implicat: scule pentru muzică (chitare, amplificator, corzi, cabluri, slide-uri…), scule pentru alergare (multe încălțări, articole vestimentare, gadgeturi, rucsacuri…), mai nou bicicleta și scule pentru ea (cască, chei, cauciucuri, genți…).

Așa că încă o bună perioadă voi fi dependent de bătrâna mea credincioasă mașină, pentru a-mi muta lucrurile dintr-o parte în alta. Am un Ford Focus din 2000, care a bătut țara în lung și în lat, în multiple turnee cu Trenul de Noapte și Cyfer’s Sin, dar încă e strong. Ideal ar fi să găsesc configurația ideală de posesiuni, prin care să nu mai am nevoie de mașină pentru o mutare. Asta, preferabil până mașina își dă obștescul sfârșit.

Tu de câte transporturi ai nevoie cu mașina personală pentru a-ți muta lucrurile? Câte lucruri ai, de care nici nu te-ai atins în ultimul an?

10403391_708959709178609_3491044804570960451_n2 răspunsuri la “Minimalism material: cum măsor”

 1. Mihai spune:

  Da, mai ai un pic de lucru 🙂
  Less is more… Cu cat am mai putine lucruri cu atat am mai putin stress si batai de cap si mai mult timp pt. lucruri care conteaza.

  Si eu incerc sa scap de tot ce e inutil. Ce nu a fost folosit 12 luni e de dat… aproape. Avand casa, trebuie sa am tot felul de scule dar astea sunt chiestii cu adevarat utile.

  Dar altfel am renuntat si la bicicleta… prea multe batai de cap. Mai am numai una simpla de oras. Automobil nu am avut niciodata… prea multe cheltuieli si batai de cap. La aparate foto am ajuns la un singur obiectiv cu focala fixa. TV-ul e urmatorul pe lista ca nu mai e deschis decat 30min/saptamana. de curand am fecut ordine in bucatarie de unde am mai scapat de tot felul de prostii…

  E interesant cand scap de lucruri si le dau pe mai nimic cum se bucura cei care le primesc… iar eu ma bucur la fel de mult ca scap de ele.

  Mult succes,
  Mihai

  • Calin Cyfer spune:

   Pe mine m-au ajutat mult mutările repetate din ultimii ani. Altfel, când tind să stau mult într-un loc, lucrurile se adună. Când trebuie să mă mut, sunt nevoit să renunț la multe lucruri, ceea ce e bine 🙂
   Spor și ție în continuare!
   Ținem legătura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Abonează-te: rss | email | twitter | facebook | +