Cyfer : Color : Cuprins

Înapoi la muzică

Începând cu momentul de cotitură, atenția mea a fost canalizată către interior. M-am concentrat pe zen, yoga, alergare (tot un fel de meditație), exerciții fizice cu greutatea corpului, stil alimentar, excursii în aer liber, relocalizări în zone mai prietenoase pentru organism și minte.

Muzica a rămas undeva pe ultimul plan. Dacă erau concerte bine, dacă nu, nu. Elevii veneau oricum la meditațiile de chitară. Totul a mers pe pilot automat. N-am mai repetat, n-am mai exersat, n-am mai compus, n-am mai luat chitara în mână și nu mi-am mai folosit coardele vocale, dacă n-a trebuit.

N-am mai cântat pentru că e greu să atingi SPAȚIUL altfel mult mai ușor accesibil din meditație, din yoga sau chiar din alergare. Când cânt, e ca și cum toți demonii îmi vin toți deodată să mă hăituiască. Tot ce știu în muzică s-a format pe niște cărări mentale vechi, care trebuie accesate încă de la primul sunet.

Dar e timpul să fac curățenie și în zona asta. De azi mă reapuc de muzică în încercarea de a reface tot ceea ce am învățat prost. De azi, muzica e meditația mea, așa cum trebuie să fie.

10264090_531479276961677_1365417725035135390_oAbonează-te: rss | email | twitter | facebook | +