Cyfer : Color : Cuprins

Teste de sănătate

Am fost deseori întrebat, în legătură cu dieta mea frugivoră: „Ți-ai făcut teste de sănătate, de sânge, ai fost pe la doctor, ai vorbit cu el?”.

Nu. N-am mai fost pe la doctor din 2011, iar ultimele analize le-am făcut tot atunci (doctorul mi-a zis că sunt de nota 9). N-am mai luat niciun medicament de când am schimbat alimentația și nici măcar o răceala n-am mai avut.

Dacă cineva e curios și dorește să finanțeze niște analize, mă pot supune testărilor.

Eu am însă un test mai bun de sănătate. Dacă te poți scula dimineața la 4 și ești gata să mergi iarna pe munte, să urci prin zăpadă o diferență de nivel de peste 1000 de metri, fără echipamente sofisticate, fără cafele sau alte stimulente și fără batoane energizante, înseamnă că stai suficient de bine cu sănătatea.

Dar dacă m-aș scula cu greu, aș avea o față de parcă aș fi fost bătut, m-ar durea stomacul, ar trebui să beau câteva cafele pentru a fi funcțional și a mă duce la un servici pe care-l urăsc, 5 kilometri mi s-ar părea o distanță enormă de parcurs pe jos, atunci da, mi-aș face probleme pentru sănătatea mea, chiar dacă aș fi pe o dietă standard.

Notă ulterioară:
La sugestia lui Zeni (vezi mai jos în comentarii), trebuie să adaug următoarea precizare: Nu faceți ce-am făcut eu. Nu mergeți pe munte iarna fără echipament sofisticat (bocanci, cască, parazăpezi, piolet de tură, ochelari de soare, etc). Pe munte sunt o grămadă de cruci ale oamenilor morți pe acolo. Eu sunt doar un inconștient cu încredere prea mare în forțele proprii, pe care vara îl poți vedea în pantaloni scurți și în sandale alergând pe munte 🙂

2014-03-20-989Abonează-te: rss | email | twitter | facebook | +