Cyfer : Color : Cuprins

7 zile alergare fără mâncare

Vreau să alerg în fiecare zi cel puțin 10 kilometri, fără să mănânc. Oare este posibil să rezist 7 zile? Probabil că da.

Ținta provocării este să-mi oblig corpul să se bazeze aproape în totalitate pe rezervele de grăsime și să urmăresc ce se întâmplă în acele momente. În această perioadă, organismul meu ar putea deveni mult mai eficient în arderea grăsimilor. Spre deosebire de abordarea low-carb, care presupune să scoți carbohidrții din alimentație și să te îmbuibi cu grăsimi de tot felul, mie mi se pare mai eficient să lași corpul să se descurce cu grăsimea pe care deja a depozitat-o.

Alergările vor fi ușoare, sub pragul aerob, care la mine înseamnă un puls de 136. Voi explica într-un articol viitor cum am ajuns la această cifră. Pentru că nu m-am antrenat niciodată la un puls atât de scăzut, nu sunt eficient în acea zonă și viteza este ridicol de mică: 6:10 min/km. Mă aștept ca această cifră să se îmbunătățească după cele 7 zile, dar poate fi și un regres. Nu am mai găsit până acum pe nimeni să experimenteze așa ceva.

Cine dorește, poate să-mi urmărească progresul pe Strava, pentru a vedea exact cât și cum am alergat în aceste 7 zile. Deocamdată am alergat 100km în cele 7 zile de la începutul lunii.

Nu am mai folosit termenul „post negru”, pentru că acesta pare să fi fost confiscat de biserică și de credincioși. De câte ori vorbesc despre postul negru, trebuie să apară cineva care să-mi explice că postul negru înseamnă mai mult decât absența mâncării, că trebuie să mă rog, sau că apa trebuie să fie de un anumit fel.

Sunt sigur că experiența va fi și un a spirituală. Singur, în alergare, cu diverse încheieturi care dor, cu fluctuații de energie, cu detoxificări masive… cred că voi avea niște discuții aprinse cu Dracul.

CHS_running_devil_FINAL

sursa foto: http://www.picstopin.com/522/chs-running-devil-finaljpg/http:%7C%7Cdestiny*celesteisd*org%7CCHS_running_devil_FINAL*jpg/

 Abonează-te: rss | email | twitter | facebook | +