Cyfer : Color : Cuprins

7 zile alergare fără mâncare

Vreau să alerg în fiecare zi cel puțin 10 kilometri, fără să mănânc. Oare este posibil să rezist 7 zile? Probabil că da.

Ținta provocării este să-mi oblig corpul să se bazeze aproape în totalitate pe rezervele de grăsime și să urmăresc ce se întâmplă în acele momente. În această perioadă, organismul meu ar putea deveni mult mai eficient în arderea grăsimilor. Spre deosebire de abordarea low-carb, care presupune să scoți carbohidrții din alimentație și să te îmbuibi cu grăsimi de tot felul, mie mi se pare mai eficient să lași corpul să se descurce cu grăsimea pe care deja a depozitat-o.

Alergările vor fi ușoare, sub pragul aerob, care la mine înseamnă un puls de 136. Voi explica într-un articol viitor cum am ajuns la această cifră. Pentru că nu m-am antrenat niciodată la un puls atât de scăzut, nu sunt eficient în acea zonă și viteza este ridicol de mică: 6:10 min/km. Mă aștept ca această cifră să se îmbunătățească după cele 7 zile, dar poate fi și un regres. Nu am mai găsit până acum pe nimeni să experimenteze așa ceva.

Cine dorește, poate să-mi urmărească progresul pe Strava, pentru a vedea exact cât și cum am alergat în aceste 7 zile. Deocamdată am alergat 100km în cele 7 zile de la începutul lunii.

Nu am mai folosit termenul „post negru”, pentru că acesta pare să fi fost confiscat de biserică și de credincioși. De câte ori vorbesc despre postul negru, trebuie să apară cineva care să-mi explice că postul negru înseamnă mai mult decât absența mâncării, că trebuie să mă rog, sau că apa trebuie să fie de un anumit fel.

Sunt sigur că experiența va fi și un a spirituală. Singur, în alergare, cu diverse încheieturi care dor, cu fluctuații de energie, cu detoxificări masive… cred că voi avea niște discuții aprinse cu Dracul.

CHS_running_devil_FINAL

sursa foto: http://www.picstopin.com/522/chs-running-devil-finaljpg/http:%7C%7Cdestiny*celesteisd*org%7CCHS_running_devil_FINAL*jpg/

 7 răspunsuri la “7 zile alergare fără mâncare”

 1. Ro spune:

  Hei calin,
  Iti urmaresc blogul de ceva vreme, am gasit multe lucruri care m au inspirat.
  Am aflat de curand de postul negru fara apa, si – moarta de curiozitate fiind- am incercat si eu trei zile. A fost superinteresant! Senzatia in final a fost ca e ca si cum nu as avea corp, daca nu l folseam nici macar ca sa beau apa :p
  Tu ai incercat fara apa?
  Recunosc ca sunt putine informatii despre asta pe net
  Spor la saptamana ta de post. Sunt sigura ca rezisti. Nici nu ti pune problema ca nu rezisti! Iti tin pumnii

  • Calin Cyfer spune:

   Mă bucur că te inspir cu ceea ce scriu. Fără apă, deci post uscat, nu am încercat, dar am și așa ceva în gând. Postul uscat mi se pare adevăratul post și cred că trebuie să fie toate detaliile puse la punct înainte să-l începi. Am auzit că e incredibil de greu. De obicei se numără în ore.36 de ore, 48 de ore, 50 de ore deja e foarte mult 🙂 Evident voi vorbi și despre acela dacă-l voi face.

 2. emanuel spune:

  Mi se pare o provocare INCREDIBIL de grea si te felicit pentru curaj.

  Ai mai stat vreodata sapte zile fara sa mananci?

  Cum ai ajuns la sapte zile? Ai incercat inainte cu trei zile sau cu cinci?

  Vei folosi suplimente (geluri, shake-uri, etc)?

  • Calin Cyfer spune:

   Am mai făcut trei perioade de 7 zile fără mâncare. Prima a fost chiar înainte de a deveni raw vegan și am vorbit despre asta într-un articol. Alta a fost când am fost într-un refugiu Buddhist în Thailanda. Și despre asta am scris într-un blog episodic.
   Înainte de a încerca 7 zile n-am făcut antrenament cu 3 sau 5, am trecut direct la 7 🙂
   Fără geluri, shake-uri și alte nutrimente. Doar apă și atât…

 3. Andrei Irode spune:

  Salut Calin,
  Voi incerca si eu chestia asta incepand de luni. Te tin la curent cu rezultatele. Ar fi interesant sa vedem ce se intampla in 7 zile. Am un cantar care poate da si ceva detalii procentuale privind compozitia corporala asa ca sper sa gasim date concrete.
  Bafta!

  • Calin Cyfer spune:

   Multă baftă Andrei. Aștept detalii din partea ta. Cântarele despre care vorbești nu prea au acuratețe în general în a măsura nivelul de grăsime. Fă următorul experiment. Cântărește-te, ia-ți toate detaliile și apoi bea un litru de apă. Trebuie să ai bine înțeles cu 1kg mai mult după asta, dar dacă pe cântar a crescut și procentul de grăsime, îți dai seama că nu e prea corect 🙂

 4. TJ spune:

  Hello…bună idee…vei rezista fără probleme…dar trebuie apă…fără apă, nu rezişti…să-mi spui şi mie urmările…E foarte interesant…şi să te cântăreşti obligatoriu după fiecare zi, nu după alergare, ci seara. Şi să dai detalii…Voi urmări cu interes…Salutare şi respect…T.J..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Abonează-te: rss | email | twitter | facebook | +