Cyfer : Color : Cuprins

2014, fii dulce, nu gras

Nu prea le am eu cu combinațiile raw vegane. Cei care mă urmăresc știu că mănânc în general simplu, după două reguli, menite să mă apropie de o alimentație cât mai naturală. Dar la revelionul 2014, m-am spart în figuri, inspirat fiind de bunătățile expuse pe grupul frugivorilor. Așa că am făcut un tort de mere, care culmea mi-a mai și ieșit. Este foarte dulce și sărac în grăsimi, adică exact cum îmi place mie.

photo (3)

Rețeta (am luat-o de la Kristina Bucaram):
Ustensile: o formă de tort cu pereți detașabili, hârtie de copt și robot de bucătărie.
Ingrediente: curmale, caise, smochine (toate deshidratate), mere, nucșoară, scorțișoară, cacao
Pasul 1 (blatul): Se dau prin robot fructele deshidratate. Eu am pus 500g curmale, 250g smochine și 250g caise. Acestea formează o pastă consistentă care apoi se întinde pe fundul oalei, peste hârtia de copt.

photo (4)

Pasul 2 (umplutura)
: Merele se taie felii subțiri (eu am făcut asta cu ajutorul robotului) și se pun peste blat.

photo

Pasul 3 (crema): Se pun merele în blender, iar peste ele curmalele, în volume aproximativ egale. Se adaugă nucșoară, scorțișoară și cacao (eu am pus la ochi). Se amestecă până devine ca o cremă, iar apoi se întinde peste primul strat de mere. Apoi se mai poate adăuga încă un strat de mere și altul de cremă.

photo (1)

Tortul se pune apoi la frigider pentru a se întări. Câteva ore ar trebui să fie suficiente.

photo (2)

În general nu recomand cacao, datorită conținutului de teobromină, o toxină pentru corpul nostru. Dar de câteva ori pe an e ok, mai ales că în cazul de față trebuia să stau treaz noaptea.

Rezultatul a fost apreciat de „mâncătorii standard” ca fiind foarte aproape de un tort obișnuit. Partea bună e că e sărac în grăsimi. Dacă simți nevoia de ceva dulce și mănânci o prăjitură, din păcate mănânci 30-50% grăsimi. Nu asta ți-a cerut corpul.

La Mulți Ani tuturor, vă doresc un 2014 fructuos. 🙂



Abonează-te: rss | email | twitter | facebook | +