Cyfer : Color : Cuprins

Cea mai bună lună și mult mai puțin Facebook

Financiar vorbind, octombrie 2013 a fost cea mai bună lună a mea din toate timpurile. Cine ar fi crezut? Din acest punct de vedere, reîntoarcerea mea în București a fost inspirată. Dar nu e numai asta. Toate celelalte treburi merg foarte bine.

Stau într-o casă boemă în centrul Bucureștiului, împreună cu 3 vecine foarte agreabile. N-am mai stat până acum la casă. E o experiență nouă și interesantă.

Cu Alice, vecina de deasupra, am făcut un nou proiect și primul concert a fost foarte promițător. Urmează mai multe noutăți din partea acestui duo.

Credeam că va dura mult până voi avea din nou același număr de elevi la lecțiile de chitară, pe care îl aveam când am plecat. După doar o lună, am chiar mai mulți decât atunci. Probabil că și locația centrală joacă un rol important.

Cu Vlad, fiu-miu, am început un nou proiect pe youtube: BunSauProst. Facem împreună recenzii la filme. Acum vrea să se reapuce de chitară. Să vedem cât îl ține.

Drumul meu către minimalism continuă. Luna aceasta am mai dat o serie de scule de care nu aveam nevoie, iar arsenalul meu începe să arate mai aproape de ce-mi doresc acum. Luna trecută am renunțat la televizor. Luna aceasta este momentul să reduc drastic activitatea mea pe Facebook. E o unealtă foarte bună, în special pentru a ține legătura cu prietenii și m-a ajutat foarte mult în carieră, pentru autopromovare, dar ce-i prea mult strică. M-am hotărât să reduc la 30 de minute pe zi accesul meu la Facebook. Există un plugin pentru Chrome, numit StayFocused. În el se poate seta rația de minute pe care dorești să ți-o oferi pentru un anumit site, după care acel domeniu este blocat pe restul zilei. Nu voi mai accesa FB nici de pe iPad sau iPhone, mi-am scos aplicația și am lăsat doar Pages, cea din care pot să postez. Timpul câștigat doresc să-l folosesc pentru citit… cărți.

Pe plan sportiv, m-am hotărât să redevin un alergător, după ce luni bune m-am concentrat pe activități de forță cu greutatea corpului. A fost o idee bună să las alergatul o perioadă. Acum mă simt mai puternic și gata de noi provocări. Mă antrenez pentru un 1500 metri cât mai rapid, după care voi adăuga răbdător kilometri către 5k, 10k, semimaraton, maraton și în fine ultramaraton. Îmi doresc să pot alerga București-Brașov la 40 de ani, adică pe 3 septembrie 2015.

Luna aceasta voi face un nou pas către o alimentație mai bună. Vreau să introduc cât mai multe fructe și legume bio în dieta mea. Va fi o lună de încercări, în care voi testa apele, să obțin informații despre cât de fezabilă este opțiunea pe plan financiar și ce diferență face în felul în care mă simt.

2013-10-18-76211 răspunsuri la “Cea mai bună lună și mult mai puțin Facebook”

 1. 🙂
  La TV şi radio şi media clasică (printuri), am renunţat de prin 1990 – 1991…
  Am rămas cu internetul. Încă.
  Încă e util pentru comunicaţii ieftine. Încă…
  Cu ustensilele diverse, o să reflectez. Am tot dat afară din casă, dar mereu e loc de mai bine! 🙂
  În 2015, cred că voi lămuri mai multe.

 2. simona spune:

  felicitari! Eu am renuntat la Tv de 5 ani si ete un pas evolutiv oncredibil….am amenajat si eu ieri camera pt yoga si parca am schimbat total casa! In plus, simt nevoia sa plantez….am luat pamant si vase si am plantat seminte de flori si ierburi aromatice…simt nevoia sa vad cum germineaza viata. Te acompaniez, cred ca suntem toti intr-un tandem la care sper sa adere cat mai multi pentru trezirea Constiintei! Mult succes si continua sa scrii! te a contactat Irina?

 3. Cristina Antonoaie spune:

  Felicitari si multa bafta! E bine ca ai o ocupatie care sa nu necesite uitatul la stiri….La TV nu prea ma mai uit nici eu, dar cu siguranta am nevoie de informatii de pe Mediafax, BBC News sau CNN…

 4. Didina spune:

  Bravo, admiratie!

 5. Alex spune:

  Imi place faza cu cartile. Eu mi-am cumparat acum jumate de an un Kindle Paperwhite doar asa… pentru ca sunt programator si imi plac gadget-urile. Nu mai citisem carti de literatura din clasa a 12-a cand invatam pentru bac din cauza ca eram mereu prea ocupat cu cartile de programare si tot felul de bloguri de thenologie si IT asa ca nu mi-am facut sperante ca o sa ma apuc de citit dupa ce mi-am luat un Kindle.
  Insa… mi-a schimbat viata un pic, am citit vreo 10 carti in 3 luni(nu stiu daca e mult sau putin, nu mai am prieteni care citesc).
  Partea nasoala e ca acum ma culc la 5 dimineata ca nu pot lasa „cartea” din mana…

 6. Mihnea spune:

  Foarte util add-on-ul StayFocused. Chiar aveam nevoie de asa ceva 🙂 .
  Si bafta in ceea ce ti-ai propus sa faci!

 7. grati spaima unei generatii spune:

  Bravo , felicitari! Esti de admirat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Abonează-te: rss | email | twitter | facebook | +