Cyfer : Color : Cuprins

Fără Cafea

Prima schimbare alimentară pe care am făcut-o, după ce am devenit mai conștient de importanța dietei, a fost să renunț la cafea. Eram un băutor feroce. Consumam cel puțin 3 căni mari de cafea pe zi, iar dacă eram în turneu, se mai adăugau una-două căni mici la doza zilnică. Această schimbare a venit 100% din interior. N-am citit vreun material care să incrimineze cafeaua. Am simțit că nu este doar un aliment inutil, cu un efect placebo asupra minții mele, dar este chiar nociv. Parcă laolaltă cu celelalte alimente, săpa puțin câte puțin în organism până acesta ceda și se instala răceala.

w-Giant-Coffee-Cup75917

M-am gândit să renunț brusc la cafea, să nu-mi mai stimulez corpul și să-l las să doarmă, dacă are nevoie de recuperarea somnului. Așa că în februarie 2011 am renunțat la cafea. Prima zi a fost foarte dificilă. Îmi venea să mă urc pe pereți din cauza durerii de cap. Migrena m-a ținut până seara și n-am putut face nimic să o opresc. În a doua zi, totul a trecut ca prin farmec și mă simțeam ok. Nici nu dormisem mai mult, așa cum preconizam. Din a treia zi, viața a reintrat în normal și parcă nu consumasem niciodată cafea. Asta a fost tot.

De atunci am mai consumat doar în două rânduri, când chiar am avut nevoie și efectul a fost foarte puternic. Odată trebuia să conduc toată noaptea. Am plecat seara după ce am băut o cafea slabă. Am ajuns la destinație la 4 dimineața și am adormit cu greu la 6. M-am sculat la 9.

Înțeleg foarte bine nevoia celor care mănâncă standard, de a consuma cafea. Cu mâncăruri greu de digerat, grăsime și proteină în abundență, carbohidrați insuficienți, e nevoie de un bici peste ficat. Altfel nu e suficientă energie pentru digestie și pentru ce mai dorește omul să facă.

De ce nu consum cafea acum:

  1. este inutilă – sunt dormit suficient, hrănit bine, digestia e foarte ușoară;
  2. nu este crudă – nu corespunde celor două reguli după care mă ghidez în alimentație;
  3. este foarte acidă – corpul trebuie să compenseze această aciditate cu minerale prețioase din corp;
  4. indigestie – știu că se spune „beau o cafea după masă, pentru digestie”, dar experiența mea e diferită. Cafeaua îmi cauzează disconfort și indigestie.
  5. este un drog, dă dependență;

Sunt la fel de dezinteresat de ceai!Abonează-te: rss | email | twitter | facebook | +