Cyfer : Color : Cuprins

3 titluri Liga Campionilor, un vis în 2014, pentru 3 antrenori

Antrenorul Bob Paisley a câștigat de trei ori Cupa Campionilor Europeni cu Liverpool în 1977, 1978 și 1981. De atunci, nimeni nu a mai reușit o astfel de performanță. Actualmente, există 5 antrenori în activitate, care dețin câte două titluri Liga Campionilor. Doi dintre ei (Ottmar Hitzfeld și Vicente del Bosque) antrenează echipe naționale, deci cel puțin în acest an, nu pot câștiga titlul cu numărul trei. Alți trei sunt în cursă, cu șanse foarte mari. Echipele lor sunt cotate cu șanse bune la câștigarea trofeului.

Bobpaisley1

Josep Guardiola (2009, 2011 – FC Barcelona);

Guardiola intră în cursă cu Bayern Munchen, cea mai puternică echipă la ora actuală. Bookmakerii îi creditează echipa cu cele mai mari șanse la câștigarea ligii: 3.5/1 . Bayern e totuși construită pe altă filosofie de joc față de cea a lui Pep. Rămâne de văzut dacă până la sfârșitul anului, Guardiola va reuși să-și impună ideile și să facă noua sa echipă să funcționeze așa cum își dorește. Cred că are cele mai mari șanse dintre cei trei, de a atinge a al treilea titlu în Liga Campionilor.

Guardiola_2010

Carlo Ancelotti (2003, 2007 – AC Milan);

După extraordinara perioadă la Milan, Ancelotti a părut că încearcă mai degrabă să-și aranjeze niște bătrâneți liniștite, decât să facă performanță. A căutat contracte bune, dar a antrenat echipe ce nu-i ofereau șanse prea mari de performanță în Europa. Chelsea era în derivă atunci când a preluat-o el, iar PSG era un proiect la început, neînchegat. A reușit să câștige cu ambele campionatul, dar în Europa a fost modest, pentru calitățile lui și ale echipelor: sferturi de finală în CL. Acum încearcă să câștige al treilea său titlu CL cu o mare forță europeană: Real Madrid și cred că are șanse mai bune decât în precedentele două experiențe. Depinde în ce stare i-a lăsat echipa Mourinho. Se spune că pe unde trece, folosește jucătorii într-un așa fel încât după ce pleacă, nu mai sunt buni de nimic. Real Madrid a făcut și întăriri, a venit Isco, Illarramendi și în curând ajunge și Gareth Bale.

444px-Carlo_Ancelotti_in_Moscow

Jose Mourinho (2004, 2010 – FC Porto, Inter Milano);

Cea mai bună situație pentru Mourinho, de a câștiga al treilea titlu a fost perioada de doi ani petrecută la Real Madrid. N-a fost să fie. S-a oprit de fiecare dată în semifinale. Acum antrenează o echipă ce a câștigat LC în 2012, dar care acum e mai degrabă în reconstrucție. Am urmărit ieri finala Super Cupei Europei și am fost uimit de cât de rapid și-a modelat Jose echipa. Chelsea juca fix ce a jucat Real Madrid în ultimii doi ani. Mai e nevoie de întăriri și din câte am înțeles, nu prea sunt bani, așa că Mourinho va încercă să-și cârpească echipa în funcție de posibilități. N-ar fi exclus să câștige liga, dar cred că pornește cu șansa a treia în fața primilor doi.

Mourinho_CSKA_Moscow_05042010_2

Tu cine crezi că va câștiga al treilea titlu? Crezi că o va face anul ăsta? 🙂Abonează-te: rss | email | twitter | facebook | +