Cyfer : Color : Cuprins

Rambutan – cum se mănâncă?

Rambutan este unul dintre cele mai răspândite fructe în Asia de Sud Est. Este roșu și păros, originar din Malaezia sau Indonezia. Seamănă la gust cu lychee. Denumirea de rambutan vine de la cuvântul „rambut”, care înseamnă păr și în limba malaieză și în cea indoneziană.

rambutan

De obicei se vinde atașat de crenguțe, pentru că în acest fel rămâne proaspăt pentru mai multă vreme. Cu cât e mai viu colorat, cu atât e mai dulce. Carnea din rambutanul de calitate se desprinde ușor de sămânță. Fructul trebuie cules atunci când e deja copt, e destul de sensibil și se deteriorează ușor. Acesta e motivul pentru care nu poate fi importat în țările mai reci. În Cambodgia costă 3 lei/kg, în Thailanda 3-5 lei/kg.



4 răspunsuri la “Rambutan – cum se mănâncă?”

  1. hiqliving spune:

    cum se numeste cartoful ala cu gust de morcov pe care ni l-ai prezentat?

  2. Titus spune:

    Eu nu m-am prins care e diferenta intre lychee si rambutan…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Abonează-te: rss | email | twitter | facebook | +