Cyfer : Color : Cuprins

Dragon Fruit – Pitaya – cum se mănâncă?

Fructul Dragon este foarte aspectuos. Îți atrage atenția atunci când treci prin piață, însă nu este atât de dulce pe cât frumusețea lui ar lăsa de înțeles. Când l-am încercat prima oară, am fost dezamăgit. Interiorul seamănă la consistență, dar nu și la culoare, cu un kiwi. I-am mai dat câteva șanse și totuși e un fruct bun, mai ales dacă știi să-l alegi.

dragon

În Asia de Sud Est sunt două tipuri. Unul care este alb înauntru și altul roz sau roșu. Cel roșu este mai dulce decât cel alb. Fructul Dragon este copt atunci când își pierde culoare strălucitoare iar „aripioarele” devin veștejite. Cu cât e mai urât, cu atât va fi mai bun. La apăsare, trebuie să fie moale, la fel ca un kiwi copt.

Fructul Dragon crește dintr-o plantă de cactus și este originară din America. Probabil a fost adusă în Asia de către europeni. În Cambodgia costă 4-5 lei/kg, în Thailanda 6-7 lei/kg.



Abonează-te: rss | email | twitter | facebook | +