Cyfer : Color : Cuprins

Dragon Fruit – Pitaya – cum se mănâncă?

Fructul Dragon este foarte aspectuos. Îți atrage atenția atunci când treci prin piață, însă nu este atât de dulce pe cât frumusețea lui ar lăsa de înțeles. Când l-am încercat prima oară, am fost dezamăgit. Interiorul seamănă la consistență, dar nu și la culoare, cu un kiwi. I-am mai dat câteva șanse și totuși e un fruct bun, mai ales dacă știi să-l alegi.

dragon

În Asia de Sud Est sunt două tipuri. Unul care este alb înauntru și altul roz sau roșu. Cel roșu este mai dulce decât cel alb. Fructul Dragon este copt atunci când își pierde culoare strălucitoare iar „aripioarele” devin veștejite. Cu cât e mai urât, cu atât va fi mai bun. La apăsare, trebuie să fie moale, la fel ca un kiwi copt.

Fructul Dragon crește dintr-o plantă de cactus și este originară din America. Probabil a fost adusă în Asia de către europeni. În Cambodgia costă 4-5 lei/kg, în Thailanda 6-7 lei/kg.3 răspunsuri la “Dragon Fruit – Pitaya – cum se mănâncă?”

 1. Cristina spune:

  In 2011 am mancat si eu in China, continutul alb, am fost dezamagita de gustul fad. Nu-mi amintesc cat am platit.

 2. Andreea spune:

  Pofta buna 🙂

  Doream sa te intreb, cum iti dai seama dupa coaja care ere miez rosu inauntru si care are miez alb? Ca exteriorul cred ca e la fel, nu?

  Multu`

  • Calin Cyfer spune:

   n-am remarcat o diferență între ele. Îți dai seama pentru că atunci când sunt expuse, unul este tăiat, ca să poți vedea interiorul 🙂 Cel roz e ceva mai scump, așa că au tot interesul să expună asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Abonează-te: rss | email | twitter | facebook | +