Cyfer : Color : Cuprins

Sex pe fructe

Libidoul scăzut este o altă îngrijorare în legătură cu dietele ce exclud carnea: vegetarian, vegan sau raw vegan. E normal din moment ce multe mărturii ale celor care au încercat aceste stiluri alimentare vorbesc despre pierderea aproape completă a dorinței de a face sex. Voi povesti în acest articol despre experiența mea cu acest subiect delicat.

fruitssex

După ce am trecut la raw-veganism, libidoul meu a scăzut considerabil. Nu m-a îngrijorat această situație. Dimpotrivă, a fost o bucurie. Pentru prima dată în viață, nu mai eram mânat de o dorință nebună de a mă satisface sexual. M-am simțit liber, lipsit de această tensiune. Cred că prin această tensiune sexuală, suntem mai ușor controlați din exterior. Cei care fac reclamele știu foarte bine aceste amănunte. Lipsa acelui instinct animalic mi-a oferit posibilitatea de a mă concentra mai bine pe partea spirituală. Vorba vine instinct animalic, pentru că majoritatea animalelor au definite perioade clare în an, destinate împerecherii.

După o vreme, a început să mă intereseze și acest subiect. Ok, scăzut scăzut, dar dacă vreau să-l cresc, cum fac? 🙂 Strict fizic, lucrurile funcționau normal. Problema era la nivel mental. Pur și simplu nu aveam chef de așa ceva. Una din soluțiile pe care le-am găsit după ce m-am documentat, a fost creșterea grăsimilor în alimentația mea. Așa că în zilele posibil aglomerate, adăugam cel puțin un avocado. Situația s-a îmbunătățit, dar nu foarte mult.

În cele din urmă m-am prins că e nevoie de mai multe calorii. În prima mea perioadă ca raw-vegan am consumat prea puține calorii. Toți începătorii fac greșeala asta pentru că nu-și dau seama ce volum trebuie să mănânce pentru a egala caloriile din dieta standard. În a doua perioadă ca raw-vegan, în care am crescut aportul fructelor, mi-am setat arbitrar o cifră de calorii zilnică: 2500. Aceasta este o altă greșeală. Cifrele din dieta standard nu se aplică acestui stil de viață. În fine, în a treia perioadă am început să mănânc nelimitat, după apetit. Acesta a fost și momentul în care libidoul meu a ajuns la un nivel cu care sunt pe deplin mulțumit.

Corpul are nevoie de calorii și de toate nutrimentele necesare pentru a funcționa. Dorința de a te reproduce vine după ce nevoile de bază ale organismului au fost satisfăcute. Atunci când corpul este înfometat, fie că este înfometat de calorii, minerale sau vitamine, e normal ca libidoul să fie scăzut. Din această cauză, perioadele de împerechere la unele animale coincid cu perioada în care hrana este abundentă. Urangutanul (animal care împarte cu oamenii 97% din materialul genetic) se împerechează și face pui în timpul sezonului bogat în fructe. Atunci mănâncă până la 11000 de calorii zilnic, majoritatea din fructe.

Un alt mit este acela că libidoul bărbaților vegani sau vegetarieni suferă din cauza lipsei de testosteron. Un studiu publicat în British Journal of Cancer, 83(1), Iulie 2000 neagă acest lucru. Din cei 696 de bărbați testați, 233 erau vegani și 237 vegetarieni. Veganii aveau un nivel mai mare de testosteron decât vegetarienii și omnivorii. Pentru cei care încă mai cred că veganii au nevoie de suplimente de testosteron, recomand acest clip:

Aceasta este concluzia mea: dacă aportul caloric este suficient, libidoul nu va avea de suferit, asta presupunând că sunteți sănătoși în rest. Cât despre libidoul uriaș sau tensiunea sexuală de pe dieta standard, cauzată probabil de hormonii din carne, nu mi se pare deloc ceva natural și e de evitat.14 răspunsuri la “Sex pe fructe”

 1. raluca spune:

  La barbati vocea se ingroasa in adolescenta, datorita efectului pe care il exercita testosteronul asupra corzilor vocale. Odata aceasta schimbare produsa, ea nu mai este reversibila, deoarece structura fizicw a corzilor vocale se schimba. deci, chiar daca dupa aceea nivelul de testosteron scade, vocea nu se mai schimba. Singurul mod credibil de a verifica nivelul testosteronului este un test de sange.

 2. Raluca spune:

  Dragut articolul. Tin sa adaug ca acelasi lucru este valabil si la femei, atunci cand am schimbat dieta pe una vegana si am redus considerabil cantitatea de mancare, libidoul era foarte scazut. Dupa cateva luni de dieta vegana stricta, am fost intr-un concediu unde pentru 4 zile am consumat carne si produse animale. Spre marea mea surprindere libidoul a crescut (muuult) si atunci am inceput sa inteleg „ce face carnea din om”. Sa nu mai zic cat de tare au obosit corpul aceste mese copioase si nesanatoase !
  Dar vegan si raw-vegan echilibreaza organismul si cred ca nivelul actual al libidoului este cel normal.

 3. corina spune:

  ce atent te-ai exprimat: în zilele posibil aglomerate, adăugam cel puțin un avocado.
  astept articolul ‘dragoste pe fructe’

 4. hiqliving spune:

  Faza aia cu nemancatul este adevarata. Stiu pe cineva care avea o crescatorie de animale, pe vremea lui Ceau si cand le scadea fertilitatea, nu le dadea sa manance cateva zile si gata, se rezolva problema. Foamea le sporea cheful de sex.

 5. marius spune:

  :))
  tare videou

 6. Mihaela Stanciu spune:

  Foarte tare, ca intotdeauna!

 7. Iulian C spune:

  like.

 8. Klila spune:

  din cate stiu eu animalele cand sint lipsite de mancare sau au foarte putina se inmultesc cu mare greutate , la om exact invers, vezi populatiile sub nutrite din Africa.

  • Calin Cyfer spune:

   interesantă presupunere, dar nu e așa. Probabil reflexul e să compari țările civilizate cu Africa. În țările dezvoltate, rata fertilității este de doar 1.4 nașteri/1000 locuitori/an. În Africa, această rată e de 5, 6 sau chiar 7. Normal că pare ciudat la prima vedere, dar scăderea ratei fertilității în zonele civilizate are alte motive decât lipsa mâncării. De exemplu în 1800, în Germania, rata natalității era de 5.4. Acum în Etiopia rata este 5.2 . Cred că cifrele astea putem să le comparăm. Tot timpul în istorie, creșterea populației a fost legată de abundența alimentelor. Peste tot unde oamenii au găsit un avantaj pentru a securiza o sursă stabilă de hrană în abundență, populația a crescut și civilizația respectivă s-a dezvoltat.

 9. Iulian C spune:

  nu mai fa mai Calin sex pe fructe, ca le zdrobesti…nu-i pacat de ele? 😀 nice article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Abonează-te: rss | email | twitter | facebook | +