Cyfer : Color : Cuprins

Sex pe fructe

Libidoul scăzut este o altă îngrijorare în legătură cu dietele ce exclud carnea: vegetarian, vegan sau raw vegan. E normal din moment ce multe mărturii ale celor care au încercat aceste stiluri alimentare vorbesc despre pierderea aproape completă a dorinței de a face sex. Voi povesti în acest articol despre experiența mea cu acest subiect delicat.

fruitssex

După ce am trecut la raw-veganism, libidoul meu a scăzut considerabil. Nu m-a îngrijorat această situație. Dimpotrivă, a fost o bucurie. Pentru prima dată în viață, nu mai eram mânat de o dorință nebună de a mă satisface sexual. M-am simțit liber, lipsit de această tensiune. Cred că prin această tensiune sexuală, suntem mai ușor controlați din exterior. Cei care fac reclamele știu foarte bine aceste amănunte. Lipsa acelui instinct animalic mi-a oferit posibilitatea de a mă concentra mai bine pe partea spirituală. Vorba vine instinct animalic, pentru că majoritatea animalelor au definite perioade clare în an, destinate împerecherii.

După o vreme, a început să mă intereseze și acest subiect. Ok, scăzut scăzut, dar dacă vreau să-l cresc, cum fac? 🙂 Strict fizic, lucrurile funcționau normal. Problema era la nivel mental. Pur și simplu nu aveam chef de așa ceva. Una din soluțiile pe care le-am găsit după ce m-am documentat, a fost creșterea grăsimilor în alimentația mea. Așa că în zilele posibil aglomerate, adăugam cel puțin un avocado. Situația s-a îmbunătățit, dar nu foarte mult.

În cele din urmă m-am prins că e nevoie de mai multe calorii. În prima mea perioadă ca raw-vegan am consumat prea puține calorii. Toți începătorii fac greșeala asta pentru că nu-și dau seama ce volum trebuie să mănânce pentru a egala caloriile din dieta standard. În a doua perioadă ca raw-vegan, în care am crescut aportul fructelor, mi-am setat arbitrar o cifră de calorii zilnică: 2500. Aceasta este o altă greșeală. Cifrele din dieta standard nu se aplică acestui stil de viață. În fine, în a treia perioadă am început să mănânc nelimitat, după apetit. Acesta a fost și momentul în care libidoul meu a ajuns la un nivel cu care sunt pe deplin mulțumit.

Corpul are nevoie de calorii și de toate nutrimentele necesare pentru a funcționa. Dorința de a te reproduce vine după ce nevoile de bază ale organismului au fost satisfăcute. Atunci când corpul este înfometat, fie că este înfometat de calorii, minerale sau vitamine, e normal ca libidoul să fie scăzut. Din această cauză, perioadele de împerechere la unele animale coincid cu perioada în care hrana este abundentă. Urangutanul (animal care împarte cu oamenii 97% din materialul genetic) se împerechează și face pui în timpul sezonului bogat în fructe. Atunci mănâncă până la 11000 de calorii zilnic, majoritatea din fructe.

Un alt mit este acela că libidoul bărbaților vegani sau vegetarieni suferă din cauza lipsei de testosteron. Un studiu publicat în British Journal of Cancer, 83(1), Iulie 2000 neagă acest lucru. Din cei 696 de bărbați testați, 233 erau vegani și 237 vegetarieni. Veganii aveau un nivel mai mare de testosteron decât vegetarienii și omnivorii. Pentru cei care încă mai cred că veganii au nevoie de suplimente de testosteron, recomand acest clip:

Aceasta este concluzia mea: dacă aportul caloric este suficient, libidoul nu va avea de suferit, asta presupunând că sunteți sănătoși în rest. Cât despre libidoul uriaș sau tensiunea sexuală de pe dieta standard, cauzată probabil de hormonii din carne, nu mi se pare deloc ceva natural și e de evitat.Abonează-te: rss | email | twitter | facebook | +