Cyfer : Color : Cuprins

Supă acră, dar dulce

Am încercat azi Soursoup. Când l-am văzut în piață, mi-am dat seama că ăsta e de fapt fructul care se bucură în zilele astea de multă publicitate, datorită proprietăților sale anti cancer. E originar din America Centrală, dar a fost răspândit în toată America, într-o parte din Africa, și în fine în Asia de Sud Est.

2013-07-24-224

 

Un fruct are cam un kilogram. Am plătit pe el 1 euro, dar prin negociere, cred că se poate scoate sub 3 lei. Personal, nu cred că are vreun efect asupra cancerului, dar sunt bucuros oricând este promovat consumul de fructe, indiferent ce fruct.

2013-07-24-225

 

E moale, ușor de tăiat. Trebuie avut grijă cu el la transport, pentru că se poate dezintegra ușor. Cred că al meu era foarte copt. L-am mâncat cu furculița. La început e ușor, dar spre final, devine mai dificil pentru că se rupe coaja subțire. Are un gust acrișor, dar e și foarte dulce. M-am tot gândit cu ce să-l compar. Probabil că dacă amestecăm mere, lămâi, portocale și mult zahăr, ne apropiem de gust.

2013-07-24-228

 

Cu cât încerc mai multe fructe tropicale noi, îmi dau seama că „prăjitura” a fost inventată tocmai pentru a mima aceste fructe pe care nu le-am mai avut odată ce am fost nevoiți să părăsim zona tropicală.4 răspunsuri la “Supă acră, dar dulce”

  1. Monica M. spune:

    Frumoasă explicația din ultima ta frază. Cât mi-aș dori o bucată din acel fruct…

  2. grati spaima unei generatii spune:

    in sfarsit ai realizat ca el e cel corect….ihihihih

  3. […] – 3-4 lei durian – 8 lei/kg rambutan – 3 lei/kg mangosteen – 3-5 lei/kg soursoup – 4 lei/kg custard apple – 3 lei/kg roșii –  2.5 lei/kg varză chinezească – […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Abonează-te: rss | email | twitter | facebook | +