Cyfer : Color : Cuprins

Viața în Cercul Valeriepieris

Cercul Valeriepieris are un diametru de 4100 km. Mai mulți oameni trăiesc în interiorul lui decât în afară,deși pe suprafața cercului este acoperită mai mult de apă.

k-bigpic

Cercul conține Mongolia, țara cu cea mai mică densitate a populației după Groenlanda. Sunt mai mulți musulmani, hinduși și budiști în interiorul cercului decât în afara lui.

Am ajuns și eu în interiorul cercului și intenționez să stau cât mai mult, pentru a înțelege mai bine oamenii din această zonă extraordinară.4 răspunsuri la “Viața în Cercul Valeriepieris”

 1. Adi spune:

  Cool 🙂
  Totusi, care sa fie semnificatia acestei grupari remarcabile de populatie?!

  • Calin Cyfer spune:

   Probabil sunt mai multe explicații. Aș putea să mă gândesc la două dintre ele:
   1. pământul, flora și fauna oferă mai multe alimente decât în alte zone, sau populația de aici a învățat cum să cultive mai eficient pământul. Mai multă mâncare, înseamnă mai multă populație.
   2. spiritul de solidaritate, posibil cultivat de religiile majore din zonă (buddhism, taoism, confucianism). Am observat că aici oamenii se ghidează după principiile „la fiecare câte puțin”, „să fie toată lumea mulțumită”. Când e ceva de câștigat, asiaticul vine și cu prietenii și familia să împartă.

 2. Adi spune:

  Care este semnificatia acestui termen?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Abonează-te: rss | email | twitter | facebook | +